12 GODS 

Η εταιρία 12GODS έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στο χώρο των ροφημάτων υψηλής ποιότητας με ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία!

Η ελληνική βιομηχανική εταιρεία 12GODS συνδυάζει τον πλούτο και την αφθονία σε ανεκμετάλλευτα ελληνικά αρωματικά φαρμακευτικά φυτά, μέσα από μια σειρά βιολογικών ροφημάτων σε κάψουλα τύπου Nespresso™.

Σε συνεργασία με το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών και το Aroma Innovation Hub, η 12GODS έκανε το πρώτο βήμα αξιοποίησης των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών μέσω ισχυρισμών υγείας.

Σχετικά με την 12GODS 

Οι επιστημονικές γνώσεις, η επιμονή, η μεθοδικότητα στην έρευνα και κυρίως η πίστη για τη συμβολή του πρωτογενούς τομέα στην ανάδειξη της ιστορίας ως πολιτισμικού προϊόντος υψηλής προστιθέμενης αξίας, οδήγησαν στη δημιουργία των καινοτόμων προϊόντων 12GODS.

Αντλώντας έμπνευση από την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, η 12GODS μετουσιώνει το μεράκι των καλλιεργητών βοτάνων σε ένα ευεργετικό ρόφημα. Ξεκίνησε ένα απολαυστικό ταξίδι μέσα από τέσσερα διαφορετικά χαρμάνια γεύσης και μοναδικής εμπειρίας. Η 12GODS δημιούργησε ένα μοναδικό χαρμάνι βοτάνων με αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία σε μια κάψουλα single serve, που συνδυάζει μια σειρά από καινοτομίες στον τρόπο παρασκευής των αφεψημάτων, καθώς και με μια πλήρως βιοδιασπώμενη συσκευασία παραγόμενη με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το πρώτο βήμα της 12GODS στα διαφοροποιημένα φυτικά προϊόντα αποτελείται από 4 ροφήματα, μέσα από μελετημένες συνταγές για έναν υγιεινό, φυσικό τρόπο ζωής.

Minthi (μέντα, μολοχάνθη, ιξός, μάραθος)

Δροσερό και γλυκό ταυτόχρονα, ένα αναζωογονητικό χαρμάνι με βάση την μέντα, η οποία συνεισφέρει στην ομαλή εντερική λειτουργία. Η μολόχα υποστηρίζει την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος και διευκολύνει την πέψη, ενώ ο μάραθος έχει σπασμολυτική και χωνευτική επίδραση.

Aphrodite (ιβίσκος, λουΐζα, χαμομήλι, κάρδαμο)

Χαρμάνι με όξινη και ελαφρώς πικρή γεύση, από βότανα της Ελλάδας και της Ανατολής. Το κύριο συστατικό, ο ιβίσκος, έχει διεγερτική και τονωτική δράση και ιδιότητες που ενισχύουν την αντοχή έναντι της φυσικής και νοητικής κόπωσης, ενώ συνεισφέρει στη νεφρική απέκκριση του νερού. Η λουΐζα έχει διουρητική επίδραση. Το χαμομήλι ενισχύει τη φυσική άμυνα του οργανισμού και προάγει την απώλεια βάρους, ενώ οι αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες του κάρδαμου ενισχύουν την ανοσολογική απόκριση.

Zeus (τσάι Ολύμπου, ευκάλυπτος, χαμομήλι, τσουκνίδα, θυμάρι)

Δυνατό χαρμάνι με πλούσια γεύση από κατεξοχήν ελληνικά βότανα με κύριο το τσάι του Ολύμπου. Ο ευκάλυπτος ανακουφίζει τον ερεθισμό της στοματικής και φαρυγγικής κοιλότητας. Το χαμομήλι απαλύνει με φυσικό τρόπο αναπνευστικά προβλήματα, όπως ο βήχας. Η τσουκνίδα προάγει την απόχρεμψη, ενώ το θυμάρι συνεισφέρει στη φυσική άμυνα του οργανισμού.

Erodas (δίκταμο, τριβόλι, τσουκνίδα, μέντα, γλυκάνισος)

Ήπιο χαρμάνι, με επίγευση από πράσινες νότες, ένα αφροδισιακό ελιξίριο με κύριο βότανο τον «έρωντα» ή δίκταμο. Περιέχει τριβόλι, το οποίο συνεισφέρει στην αύξηση της ερωτικής επιθυμίας και επίδοσης, ενώ στηρίζει την υγεία των αναπαραγωγικών οργάνων. Επίσης τσουκνίδα που αναζωογονεί τον οργανισμό, καθώς και γλυκάνισο που διεγείρει τις εκκρίσεις των αδένων.

Οι καινοτομίες των βιοδιασπώμενων κάψουλων 12GODS 

Η κάθε κάψουλα είναι κατασκευασμένη από κυτταρίνη, μια ύλη που βιοδιασπάται πλήρως εντός 23 εβδομάδων στο χώμα, ενώ παράλληλα αξιοποιούνται ανανεώσιμες πηγές ενέργεια όπως ο αέρας, ο ήλιος, η υδροηλεκτρική ενέργεια και το βιοαέριο για την Παρασκευή τους. Η αδιαπερατότητα οξυγόνου που την χαρακτηρίζει, ενισχύει την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς βελτιστοποιεί και μειώνει τις παραγωγικές διαδικασίες. Η καινοτόμα κάψουλα έχει πιστοποιηθεί από την Climate Partners για το ουδέτερο ενεργειακό της αποτύπωμα. Συνάμα, η αεροστεγής σφράγιση σε περιβάλλον αζώτου που αδρανοποιεί τη μικροβιακή ανάπτυξη και την αλλοίωση των βοτάνων, μεγιστοποιώντας έτσι τη διάρκεια ζωής του προϊόντος.

Τα χαρμάνια βοτάνων της 12GODS ανταποκρίνονται στην ανάγκη να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον

Όλα τα μέρη της συσκευασίας από την ίδια την κάψουλα, το φίλτρο, το κουτί, μέχρι τα αυτοκόλλητα, τις ταινίες και τις κούτες,  είναι λιπασματοποιήσιμα και βιοαποικοδομήσιμα.

Τα κουτιά συσκευασίας έχουν πιστοποίηση FSC Standard for Chain of Custody (FSC CoC), πρότυπο Αειφορικής Δασικής Διαχείρισης για την προστασία των δασών από τον Forest Stewardship Council (FSC). 

Η 12 GODS ακολουθεί πρότυπες διαδικασίες παραγωγής 

  • Δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου παραγωγής με κανόνες ISO & HACCP
  • Ανάπτυξη πλήρους αυτοματοποιημένης μηχανής συσκευασίας
  • Έρευνα και Ανάπτυξη καινοτόμων  προϊόντων με στόχο την αειφορία και τα ενδημικά Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά.
  • Δημιουργία δικτύου καλλιεργητών με σύγχρονες μορφές βιολογικής γεωργίας
  • Προώθηση πρότυπης ολιστικής διαδικασίας και κουλτούρας, για τα καταναλωτικά προϊόντα

Διακρίσεις 12GODS 

Το 2021 η 12GODS βραβεύτηκε ως η καλύτερη Νεοφυής Επιχείρηση της χρονιάς στα πλαίσια των Βραβείων Βιώσιμης, Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και διακρίθηκε στο μεγαλύτερο Εθνικό Πρόγραμμα Πράσινης Καινοτομίας.